Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Abstinenser efter rusmidler

 

Abstinenser efter rusmidler - på Tjele Søgården har vi stor erfaring med abstinenser efter forskellige rusmidler.

 

Abstinenser efter rusmidler er ikke helt det samme som almindelige "tømmermænd". Tømmermænd er forgiftningssymptomer som hovedpine, kvalme, opkastning og andet. Abstinenser efter rusmidler er selvfølgelig forgiftningssymptomer, men de kommer også, fordi kroppen og hjernen mangler rusmidlet.

 

Ring til os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du kæmper med abstinenser efter rusmidler - telefonen 7020 4080 er åben hele døgnet.

 

Abstinenser efter rusmidler - alkohol

Hos den alkoholafhængige opstår abstinenserne simpelthen, fordi kroppen mangler alkohol. Der kommer abstinenssymptomer, når mængden af alkohol i blodet begynder at falde eller bliver nul. Det opleves særdeles ubehageligt med rysten, voldsom indre uro, hjertebanken, svedeture, angst og søvnløshed - og mange andre ubehagelige fysiske og psykiske tilstande.

 

Abstinenserne kan udvikle sig med temperaturforhøjelse, hallucinationer, delirium og kramper. En sådan udvikling kan være livstruende, og du kan risikere at dø af dine abstinenser.

 

De fleste alkoholikere ved, at indtagelse af alkohol dæmper abstinenserne, fordi alkohol giver hjernecellerne den vante påvirkning. I en behandling behandles abstinenser efter rusmidler medicinsk - både for at dæmpe og fjerne risikoen ved abstinenserne, men også for at forhindre den afhængige i at genoptage drikkeriet.

 

Abstinenser efter rusmidler - andre stoffer

De mest almindelige abstinenser efter et rusmiddel som hash er humørsvingninger, søvnløshed og rastløshed.

 

Abstinenser efter rusmidler som kokain, amfetamin og tilsvarende kan give abstinenser i lang tid i form af træthed, og man bliver let at irritere. Abstinenserne kan også trække en egentlig stofpsykose med sig med hallucinationer og vrangforestillinger.

 

Indre uro og fornemmelsen af ikke at kunne være i sig selv er et fællestræk for abstinenser efter rusmidler.

 

Abstinenser efter rusmidler - medicin

Nedsættelse af forbruget eller ophør med at tage benzodiazepiner mod søvnproblemer eller angst eller morfinpræparater mod smerter fører til en overaktivitet i hjernen med en lang række ubehagelige reaktioner til følge.

 

Abstinenser efter rusmidler af benzodiazepin-typen eller morfika er både fysiske og psykiske. Hos nogle mennesker kan de være både meget kraftige og langvarige, og det kræver professionel hjælp at blive trappet ud af et langvarigt forbrug af medicin.

 

Psykiske symptomer på abstinenser efter rusmidler er f.eks.:

angst  -  tristhed  -  søvnløshed  -  overfølsomhed over for sansepåvirkninger  -  humørsvingninger  -   svækkelse af kognitive funktioner  -  mareridt

 

Fysiske symptomer på abstinenser efter rusmidler er f.eks.:

indre dirren  -  smerter i leddene  -  prikken og stikken i huden  -  kvalme og mavebesvær  -  svimmelhed  -  tendens til at svede  koldsved -  manglende appetit

 

Hvor længe varer abstinenser efter rusmidler?

Det er et spørgsmål, vi hører mange gange - hvornår går det over, hvor længe varer det?

 

Det er svært at sige noget generelt om varigheden af abstinenser. Det kommer blandt andet an på hvilke rusmidler, der er tale om og hvor længe, misbruget har stået på.

 

De fysiske abstinenser efter alkohol vil normalt være væk efter en lille uge. Fysiske abstinenser efter medicin og andre rusmidler kræver som regel en længere nedtrapning.

 

Hvor længe, de psykiske abstinenser varer, er meget individuelt. Men tankerne om og længslen efter rusmidlet kan vare ved, længe efter de fysiske abstinenser er væk.

 

Vi kan hjælpe dig med abstinenserne.. Ring trygt på 70 20 40 80, der er nogen ved telefonerne døgnet rundt.


Tjele Søgården dækker hele Danmark - Omsorg og udredning - Afrusning