Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Behandlingscenter- afrusning og udredning af misbrugere

 

Behandlingshjem, der varetager afrusning, omsorg og udredning af misbrugere
 

Behandlingscenter Tjele Søgården er et lille behandlingshjem i en nyrenoveret 3-længet gård i naturskønne omgivelser ved Hærup Sø midt i hjertet af Jylland tæt på Viborg.

 

Centret ligger neden for en gammel hulvej - her er ro og stilhed. Der er en dejlig gammel have, og fra gårdspladsen under det store gamle kastanietræ er der udsigt over søen. Når kræfterne er blevet til det, indbyder mark, en og krat til kortere eller længere gåture.

 

Behandlingscenter Tjele Søgården - afrusning, omsorg og udredning

På Søgården varetager vi afrusning og abstinensbehandling efter et individuelt planlagt forløb.

 

Hvis du er påvirket ved indlæggelsen, er du i risiko for at få abstinenser, og derfor er det vigtigt, at din afrusning og abstinensbehandling sker i trygge og fagligt kompetente rammer.

 

Det er på dette lille behandlingscenter, de længerevarende eller mere komplicerede afrusninger finder sted før den egentlige alkoholbehandling på et af Tjeles behandlingssteder  i Jylland eller på Sjælland.

 

Landsdækkende omsorg og udredning af misbrugere på Tjele Søgården er et unikt tilbud inden for misbrugsbehandlingen i Danmark.

 

De mennesker, der indskrives i landsdækkende omsorg og udredning af misbrugere på Tjele Søgården, er meget syge og svækkede mennesker både fysisk, psykisk og ofte også socialt.

 

Derfor er en af hovedtankerne bag behandlingstilbuddet, at syge mennesker skal have lov at være syge, forstået på den måde, at der ikke behøver at blive stillet krav i den første tid. Det er vores erfaring, at et menneske hurtigere får det bedre ved at blive mødt på denne måde.


Personalet på behandlingscentret 

Da Tjele Søgården er specialenhed for omsorg og udredning samt afrusning har vi her i særlig høj grad ansat sundhedsfagtligt personale. Der er faste læger, psykiater, sygeplejersker og sygevagter. Det sundhedsfaglige personale arbejder tværfagligt sammen med psykolog og veluddannede alkoholrådgivere.

 

Sammensætningen af personalet giver mulighed for at yde den mest professionelle behandling i både afrusning samt omsorg og udredning.

 


Tjele Søgården dækker hele Danmark - Omsorg og udredning - Afrusning