Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Hjertestarter redder liv

 

Hjertestarter redder liv - Tjele Søgården har hjertestarter, og personalet er trænet i førsthjælp og brug af hjertestarter.
 

Hjertestarter redder liv - på Tjele Søgården prioriterer vi trygheden og sikkerheden for både patienter og ansatte højt, derfor har vi hjertestarter.

 

Alle kan rammes af akut hjertestop. På Tjele Søgården har mange af vores patienter udsat deres krop for stor belastning gennem et længerevarende misbrug af alkohol eller misbrug af medicin. De er derfor mere udsatte for også at blive ramt af følgelidelser.

 

Hjertestarter redder liv - alle kan bruge den

Hvert år falder omkring 3.500 mennesker om med et akut hjertestop, og en meget stor del af dem overlever ikke.

 

En hjertestarter kan betyde liv eller død for et menneske, der rammes af akut hjertestop. Behandling skal iværksættes med det samme, da hvert minut tæller.

 

Ved akut hjertestop ringes naturligvis 112, men det er afgørende vigtigt, at der startes med livreddende førstehjælp, inden ambulancen når frem.

 

Personalet er trænet i førstehjælp og brug af hjertestarter. Behandlingen ved akut hjertestop består af hjertemassage, kunstigt åndedræt og brug af hjertestarter. 

 

Hjertestarter redder liv, og den kan også bruges af uerfarne. Hjertestarteren kan ikke fejlbetjenes, da en stemme guider hele vejen gennem forløbet.

 

Hjertestarteren virker på den måde, at den afgiver elektriske stød til hjertet, så det kan vende tilbage til at slå normalt igen.

 

Tjele Søgården er en del af hjertestarternetværket.