Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

NADA akupunktur en del af abstinensbehandlingen

 

NADA akupunktur er en del af abstinensbehandlingen og supplerer den medicinske og terapeutiske behandling

 

En god abstinensbehandling opnås ved at kombinere medicin med andre abstinenslindrende metoder. NADA akupunktur er én af de metoder til lindring af abstinenser, som vi bruger på Tjele Søgården.

 
NADA akupunktur er inden for de seneste år blevet meget udbredt i Danmark. NADA-teknikken begyndte man at anvende i abstinensbehandling i 1970'erne i USA.

 

NADA står for National Acupuncture Detoxification Association, en sammenslutning, der startede i 1985.  Sammenslutningens formål var at få standardiseret og udbredt akupunkturbehandling vedrørende misbrug, abstinenser og psykiske problemer.

 

På Søgården bruger vi først og fremmest NADA akupunktur som et supplement til den medicinske abstinensbehandling. Men NADA kan med fordel bruges hele vejen gennem et behandlingsforløb for afhængighed og for den sags skyld efter behandlingens afslutning. Akupunkturnålene har en gavnlig effekt i forhold til angst, depression og stress og dermed også en tilbagefaldsforebyggende virkning.
 

NADA akupunktur - punkterne i øret 

NADA akupunktur gives i øret, og der sættes fem nåle i hvert øre. Nålene skal sidde i ørerne 30-45 minutter. Hvis behandlingen skal have fuld effekt, skal man sidde eller ligge stille og roligt og slappe af,  fmens man har nålene i ørerne.
 

Filosofien bag er, at øret afspejler hele organismen. Opstår der ubalance i kroppen som f.eks. abstinenser, vil det afspejles i øret, og det behandles gennem øret.  

 

NADA akupunktur er et godt supplement til medicinsk afrusning og til understøttelse af misbrugsbehandlingens terapeutiske arbejde.


NADA øreakupunktur medvirker til

 

  • At dæmpe abstinenser og stoftrang

  • At afkorte abstinensbehandlingen og fremme genopbygningen

  • At dæmpe angst og stress

  • At hjælpe mod søvnløshed

  • At lindre fysisk og psykisk uro

  • At forebygge tilbagefald

 

Lægelig overvåget abstinensbehandling med NADA akupunktur

Tjele Søgårdens virksomhedsansvarlige læge står bag og godkender brugen af NADA akupunktur. Alle medarbejderne har deltaget i et diplomgivende kursus, der giver ret til at praktisere NADA akupunktur internationalt.
 
De nåle, vi bruger, er tynde, sterile engangsnåle, som kasseres efter behandling.
 


Tjele Søgården dækker hele Danmark - Omsorg og udredning - Afrusning